fbpx

YOGA ZA POČETNIKE

Kreću nove prijave za YOGU za mjesec Svibanj

GDJE? - Lječilište Istarske Toplice

 

KADA? - ponedjeljak i četvrtak

 

TRAJANJE? - ciklus od 4 tjedna / 2 x tjedno

 

CIJENA? - 200 kn

 

Prijave se zaprimaju do 01.05.2022. godine na: info@istarske-toplice.hr / 052 603 000.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte!

Veselimo se druženju s Vama!😍

Vidimo se u Lječilište Istarske Toplice.

 

Moj put yoge. Verna Nefat

Yogu sam upoznala 2014. godine na malom otoku Santa Maria, portugalskog arhipelaga Azori. Nisam je tražila, yoga je mene pronašla samo nekoliko dana nakon mog vjenčanja na tom otoku.

Mandy Brinkley, moja prva učiteljica, upoznala me s yoga praksom i teorijom te mi pomogla da kroz disanje i asane počnem otkrivati sebe. Uglavnom podučava Vinyasa i Hatha yogu te Pranayamu - tehnike disanja. Mandy je učiteljica yoge više od 20 godina i živi u platnenoj jurti (nomadskom, mongolskom šatoru) na otoku usred Atlanskog oceana gdje internetom prenosi svoje znanje na stotine učenika, a rijetkima koji je pronađu na tom otoku daje i privatne sate. Ja sam imala sreću da sam bila njena susjeda.
Na njenu preporuku, po povratku u Hrvatsku 2015. godine slijedila sam liniju svjetski poznatog yoga učitelja i autora mnogih bestselera o yogi, Marka Whitwella.

Domagoj Orlić, učitelj Yoge srca kako je on voli zvati bio je direktni učenik Marka Whitwella i postao i moj učitelj yoge. Ponovo sam imala privilegiju imati privatne satove i veliku posvećenost još jednog vrhunskog učitelja na svom putu. Domagoj je također autor nekoliko knjiga o yogi i veoma posvećen teoriji i praksi tradicionalnog učenja yoge.
Suprotno tradicionalnom putu posvećenosti jednom učitelju, ja sam odabrala učiti od više njih.

Tihana Čurović tako je 2016. godine u mojoj rodnoj Puli prihvatila moju molbu da me podučava. Ta nezasitna učiteljica yoge svoje je znanje sakupljala od Himalaye do Tajlanda i još uvijek se educira.
Velika je promotorica raznih oblika yoge i potpuno posvećena toj drevnoj vještini. S njom sam imala privilegiju učiti kroz individualne seanse.
2019. godine napokon sam se odvažila sama otići u Indiju i upisati Yoga akademiju Samatva Yogalaya i školu za učiteljicu yoge.

Krishna Sikhwal i Sangita Sikhwal su postali još jedni od mojih učitelja yoge. Ja sam se tada napokon našla u ulozi podučavateljice kroz praktične zadatke u podnožju Himalaje. Učila sam Traditional Hatha yogu, Hatha yogu in Iyengar style i Hatha yogu in Ashtanga style.
Iz tog iskustva potječe i moj učiteljski yoga certifikat Traditional Hatha yoge.

Tokom 2022. godine odlazila sam na satove kod Igora Krnića, yoga učitelja, u Oprtlju.

Iste godine sam imala privilegiju upoznati svjetski priznatu učiteljicu Larugu Glasser koja mi je u kratkom roku uspjela pobuditi veliku strast i želju za istraživanjem Asthanga yoge.

Nastavljam učiti, bez obzira što napokon i podučavam.
U ulozi yoga učiteljice nalazila sam se često, uglavnom u individualiziranim seansama jer sam yogu tako i sama otkrivala kao učenik/praktikant.

Yogu sada podučavam u Istarskim toplicama za grupe i uživam u tom procesu s ljudima. Jer yoga je za mene upravo to – proces.
Proces otkrivanja sebe, povezivanja kroz svoj dah sa djetetom u sebi i svojom dušom i proces dijeljenja tog iskustva s drugima. Yoga je i smijeh, i nespretnost, i pažnja koju dijelimo u grupi. Yoga je iskustvo povezivanja sa svojim tijelom i definitivno najbolji način da započnem ili završim svoj dan.

Verna Nefat