fbpx

LOV NA TARTUFE

Za lov na tartufe, lovac/tartufar mora imati posebno dresiranog psa s vrlo istančanim osjetom njuha, posebnu licencu i plaćati godišnju pristojbu. Osim toga, mora se pridržavati kalendara berbe, koji se mijenja ovisno o vrsti tubera. Nakon što pas nanjuši tartuf, lovac ga s iznimnom nježnošću izvadi iz zemlje pomoću posebne vrste motike nazvane vanga ili otka.

 

1. KARLIĆ TARTUFI

Paladini 14, 52420 Buzet

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i priroda

PROGRAM:

Avantura traženja tartufa započinje na vanjskoj terasi uz piće dobrodošlice. Dok gosti uživaju u istarskim rakijama sa tartufom mi ih zabavljamo sa interesantnim informacijama o tartufima i obiteljskoj tradiciji.

Program se nastavlja u novootvorenoj sali sa čarobnim pogledom na šumu u kojoj se već stoljećima traži istarsko blago – tartuf. Meni započinje sa hladnom platom koja sadrži tri vrste sira, kobasice, razne namaze, med, ulje i  ocat. Naravno sve sa tartufima. Nakon ukusnog predjela slijedi glavno jelo koje svima mami osmijeh na lice. Domaća jaja, svježi tartufi, sir i maslac sljubljuju se u tavi ispred gostiju. U svega nekoliko minuta miris tartufa prevlada prostorijom i tradicionalna fritaja sa tartufima je gotova!

Taman kada pomislite da je iznenađenjima došao kraj dolazi desert. Mekane fritule punjene truffellom- neodoljivom čokoladnom kremom od tartufa i šampanjca.

Uz sve to na stolu se stalno nalazi malvazija i teran te mineralna i obična voda. Posjetitelji se posebno iznenade kada im kažemo da je vino koje piju kreacija našeg najstarijeg člana obitelji Karlić – bake Danice.

Najbolje čuvamo za kraj stoga nakon uživanja u hrani i piću slijedi upoznavanje sa psima, šumom i nezaboravnim iskustvom lova na tartufe. Zajedno sa psima i lovcem posjetitelji odlaze u šumu u potragu za blagom. Krećemo sa šetnjom kroz prvu plantažu u hrvatskoj za tartufe te nastavljamo dublje u stoljetnu šumu gdje mi već godinama tražimo tartufe. Naši talentirani psi njuškati će naokolo dok će gosti uživati u netaknutoj ljepoti prirode. A kada pas počne kopat počinje uzbuđenje kojeg će gosti još dugo godina prepričavati…

U cijenu je uključena prezentacija, edukacija , degustacija proizvoda od tartufa ( dovoljna za lagani ručak ) + piće  te nakon toga lov na tartufe sa posebno educiranim psima i licenciranim lovcem .  Program se vodi na hrvatsko ili na dva druga strana jezika. Program traje od 2,5 do 3 sata.

Osim već navedene standardne ture koju imamo u ponudi ove godine donosimo neke inovacije. U ponudi još ima:

  • Noćni lov na tartufe (grupni i privatni)
  • Lov na bijele tartufe u razdoblju od 15.9-15.12 (grupni i privatni)
  • Posjet prvom muzeju tartufa u Hrvatskoj (besplatna dodana vrijednost svakom gostu koji je na turi)

 

2. PRODAN TARTUFI

Sv. Ivan, Praščari 43, 52420 BUZET

bijeli tartufilov na tartufe istralov i tartufibijeli tartufi

U ponudi sljedeće:

  • program prezentacije i lova na tartufe + MENU#1 (3-course menu - hladno predjelo s tartufima + fritaja sa tartufima i salata s tartufima + desert s tartufima)
  • program prezentacije i lova na tartufe + MENU#2 (4-course menu - hladno predjelo s tartufima + fritaja sa tartufima i salata s tartufima + fuži s tartufima + desert s tartufima)
  • program prezentacije i lova na tartufe + TRUFFLE GNOCCHI COOKING CLASS (hladno predjelo s tartufima + njoki s tartufima i salata s tartufima + desert s tartufima) - glavni slijed pripreme njoka gosti sudjeluju sa nama u pripremi i miješenju njoka ukoliko žele. 🙂

 

Rezervacije: info@istarske-toplice.hr ili 052/603-410