Fizikalna terapija

Metode fizikalne terapije

Dugogodišnje iskustvo medicinskog osoblja kojeg čine specijalisti fizijatri, ortoped, viši fizioterapeuti i fizioterapeuti, medicinske sestre i ostali zdravstveni djelatnici, bilježe izuzetne rezultate u terapijskom dijelu odmora gostiju Istarskih Toplica. Raznovrsne terapijske usluge omogućuju rješavanje različitih potreba i tegoba pacijenata.

 

Hidroterapija

Terapije u vodi, plivanje i vježbanje olakšavaju i omogućavaju veću pokretljivost te ubrzavaju cirkulaciju krvi.

 

Termoterapija

Termoterapija se provodi toplinom vode, a posebno je učinkovit fango (ljekovito blato).

 

Kinezioterapija

Individualne vježbe određene kao i sva ostala terapija od strane liječnika specijalista fizijatra prema dijagnozi i općem stanju pacijenta, odvijaju se uz konstantno stručno vodstvo fizioterapeuta.

Grupne vježbe u dvorani raspoređuju se također prema dijagnozama. Osjećaj zajedništva grupe i razmjena iskustava olakšava i dodatno stimulira pacijente na rad. Grupne vježbe u prirodi namijenjene su opuštanju, povećanju kapaciteta pluća i razgibavanju. Grupne vježbe u bazenu koriste se za olakšavanje pokreta i bolju cirkulaciju.

 

Elektroterapija

Elektroterapija raspolaže brojnim aparatima: dijadinamske, galvanske, interferentne, ultrapodražajne i druge vrste struja. Istarske toplice omogućuju i korištenje ultrazvuka, lasera, kratkovalne dijatermije, magnetoterapije, infra crvene i puva lampe

 

Masaže

Masaže uključuju medicinske ručne masaže za cijelo tijelo ili pojedine dijelove tijela, hidromasaže u kadi s običnom vodom pod pritiskom te vibromasažu koja se izvodi aparatom s vibrirajućom glavom.

 

Aromaterapija

Istarske toplice nude Vam različite vrste aromaterapija i masaža esencijalnim uljima za relaksaciju i tretman.

 

Inhalacije

Koriste se aparati za inhalaciju s izvorskom vodom prilagođenom upotrebi i liječenju gornjih dišnih puteva.