fbpx

FIZIKALNA TERAPIJA

Dugogodišnje iskustvo medicinskog osoblja kojeg čine specijalisti fizijatri, ortoped, viši fizioterapeuti i fizioterapeuti, medicinske sestre i ostali zdravstveni djelatnici, bilježe izuzetne rezultate u terapijskom dijelu odmora gostiju Istarskih Toplica. Raznovrsne terapijske usluge omogućuju rješavanje različitih potreba i tegoba pacijenata.

 

Hidroterapija

Terapije u vodi, plivanje i vježbanje olakšavaju i omogućavaju veću pokretljivost te ubrzavaju cirkulaciju krvi.

 

Termoterapija

Termoterapija se provodi toplinom vode, a posebno je učinkovit fango (ljekovito blato).

 

Kinezioterapija

Individualne vježbe određene kao i sva ostala terapija od strane liječnika specijalista fizijatra prema dijagnozi i općem stanju pacijenta, odvijaju se uz konstantno stručno vodstvo fizioterapeuta.

Grupne vježbe u dvorani raspoređuju se također prema dijagnozama. Osjećaj zajedništva grupe i razmjena iskustava olakšava i dodatno stimulira pacijente na rad. Grupne vježbe u prirodi namijenjene su opuštanju, povećanju kapaciteta pluća i razgibavanju. Grupne vježbe u bazenu koriste se za olakšavanje pokreta i bolju cirkulaciju.

 

Elektroterapija

Elektroterapija raspolaže brojnim aparatima: dijadinamske, galvanske, interferentne, ultrapodražajne i druge vrste struja. Istarske toplice omogućuju i korištenje ultrazvuka, lasera, kratkovalne dijatermije, magnetoterapije, infra crvene i uva lampe.

 

Masaže

Masaže uključuju medicinske ručne masaže za cijelo tijelo ili pojedine dijelove tijela, hidromasaže u kadi s običnom vodom pod pritiskom te vibromasažu koja se izvodi aparatom s vibrirajućom glavom.

 

Aromaterapija

Istarske toplice nude Vam različite vrste aromaterapija i masaža esencijalnim uljima za relaksaciju i tretman.

 

Inhalacije

Koriste se aparati za inhalaciju s izvorskom vodom prilagođenom upotrebi i liječenju gornjih dišnih puteva.  Spojevi sumpora povoljno djeluju kod alergijskih reakcije, povećavajući obrambenu snagu organizma, dok radon povoljno utječe na upalne procese sinusa, gornjih i donjih dišnih putova.

 

Schummann - 3 D terapija

Schummann 3D System poznatiji i kao terapija budućnosti - upotrebljava se za brzo smanjenje bolova, koji su povezani s različitim problemima, a djeluje preventivno i terapeutski. Usklađuje fizičke i psihičke funkcije, te vraća tijelo u prirodnu ravnotežu. Redovnom upotrebom brzo se postiže nevjerojatan osjećaj unutrašnjeg zadovoljstva.

Korištenjem Schummann terapije postižu se iznenađujući rezultati:

 • poboljšava lokalnu gipkost i mišićnu koordinaciju
 • povećava mišićnu snagu
 • aktivira cirkulaciju i metabolizam i pozitivno djeluje na probavu
 • ublažava bolove i napetost u mišićima
 • jača obrambenu snagu snagu organizma
 • smanjuje bol u leđima i zglobovima
 • eliminira stres
 • smanjuje stres
 • smanjuje vrtoglavicu
 • sprječava grčeve
 • stimulira cirkulaciju
 • smanjuje celulit

 

Prije i poslije tretmana potrebno je popiti čašu vode. Preporučuje se korištenje 2 puta dnevno.

 

Kaltenborn evjenth

Mobilizacijske tehnike koje se primjenjuje na lokomotorni sustav s naglaskom na zglobnu strukturu ali i mišiće koji ih okružuju s ciljem povećanja opsega pokreta i smanjenje boli.

 

PNF - Proprioceptivna neuromuskularna facilitacija

Potiče i olakšava rad mišića, smanjuje bol ili ponovo uči pokrete (npr. nakon moždanog udara ili povrede mozga). Tretman je bezbolan i ugodan za pacijenta. PNF koncept moguće je koristiti kod velikog broja pacijenata i dijagnoza.