fbpx

Obnovljen ulazni hol i recepcija

 

 

 

 

 

 

 

Dovršetak prve faze adaptacije ulaznog hola lječilišnog kompleksa u srcu Motovunske šume svečano je obilježen u sklopu proslave 21. godišnjice Istarskih toplica u vlasništvu Miamedice Istre. Povratnik iz Švedske Mirko Kliman prije 21 godinu od porečke Riviere kupio je Istarske toplice, a sada je brojnim investicijama dodao još jednu novu kojom je uređen ulazni hol, recepcija i spojni dio sa prostorom terapije.

Cjeloživotni smještaj

U drugoj fazi, ova se investicija koja je ukupno vrijedna oko pola milijuna eura, a realizirat će se kreditom i vlastitim sredstvima, planira zaokružiti do rujna dovršetkom sustava grijanja i hlađenja s time da je cilj koristiti obnovljive izvore energije.

Vlasnik Istarskih toplica Mirko Kliman najavio je i novi projekt kojim bi u Istarskim toplicama vjerojatno prvi u Hrvatskoj ponudili cjeloživotni smještaj, tzv. life care model, osobama starijim od 55 godina. Za te namjene postojećih 113 soba preuredilo bi se u 40-tak apartmana, a budući korisnici mogli bi koristiti postojeće resurse terapije. Izrađen je idejni projekt, vrijednost investicije je dva milijuna eura, a kandidirala bi se na EU fondove. Kliman je također najavio skorašnje otvaranje Istarske konobe gdje bi gosti mogli uživati u istarskim delicijama. Istarska županija za taj je projekt omogućila povoljnija kreditna sredstva s obzirom sufinancira kamate.

Kandidiranjem projekata na EU fondove u Istarskim toplicama namjeravaju realizirati čitav niz razvojnih projekata, među ostalim uvesti nove metode terapije i dijagnostike, nabavom dijagnostičkih aparata za terapiju, rendgena, denziometra i opreme za dijagnostiku sportaša, a vrijednost investicije procjenjuje se na milijun eura. Isto toliko vrijedan je projekt izgradnje polivalentne dvorane i sportskih objekata. U planu je i iskop postojećeg jezerca i pretvaranje u kupalište, zaštita termalnih izvora i vraćanje nekadašnjeg izgleda kupališta što se procjenjuje na čak pet milijuna eura, a na EU fondove kandidirala bi se i pakirnica fanga, odnosno ljekovitog blata, vrijedna 300.000 eura.