Dobrodošli

Istarske Toplice će Vas oduševiti svojim položajem, a naročito okruženjem kojeg čini bogata flora i fauna

Fizikalna terapija

bazira se na primjeni ljekovite vode i blata koje pripremamo po staroj recepturi

Centar ljepote

opustite se i uživajte u kozmetičkim tretmanima cijelog tijela

Stomatološka ordinacija

vratite se kući zdraviji i zadovoljniji uz vaš novi osmijeh

Wellness

uronite u vodeni svijet wellness centra, opustite se uz masažu, saune ili vježbajte u fitness centru

Konoba Mirna

Tradicionalna istarska konoba

Provedite nezaboravne trenutke u ISTARSKIM TOPLICAMA

MIRNA - soba standard: noćenje s doručkom već od 285 HRK

MIRNA - soba premium: noćenje s doručkom već od 335 HRK

SVETI STJEPAN - soba superior: noćenje s doručkom već od 425 HRK

Zdravstveni, wellnes i tretmani ljepote

 

Akcije i paketi

 • Vanjski termalni bazen

  Obavještavamo Vas da je četvrtkom zatvoren vanjski termalni bazen do 17:00 sati zbog redovnog čišćenja....

 • Adaptacija termalnog bazena

  Obaviještavamo Vas da je u tijeku adaptacija unutarnjeg termalnog bazena. Planirani završetak radova je 31.07.2017....

 • FIT CAMP

  Iskoristite akcijsku ponudu paketa po 45% nižoj cijeni.   Želite li se dovesti u formu?...

 • LUXURY PAKET

  Kleopatrin ritual Facial care tretman lica Aromamasaža cijelog tijela 50’ UKUPNO: 750,00 HRK    ...

Sve akcije i paketi

Smještaj

Mirna i Sv. Stjepan

U Mirni se nalaze sobe standard i premium.
U Sv. Stjepanu se nalaze sobe superior.

Wellness centar

Centar ljepote

Oslobodite se od svakodnevnog stresa u bazenima, opustite se u toplom i intimnom svijetu sauna, oblikujte svoje tijelo u fitness studiju i na kraju, razmazite se bogatom ponudom raznovrsnih masaža, kozmetičkih tretmana lica i tijela u centru ljepote.

Fizikalna terapija

Fizikalna terapija

Dugogodišnje iskustvo medicinskog osoblja kojeg čine specijalisti fizijatri, viši fizioterapeuti, medicinske sestre i ostali zdravstveni djelatnici, uz spoj ljekovite termo mineralne vode, bilježe izuzetne rezultate u terapijskom dijelu liječenja i oporavka gostiju Istarskih Toplica.

Stomatološka ordinacija

Stomatološke usluge

Svi tretmani se izvode po najsuvremenijim metodama i materijalima. Na sve stomatološke usluge dajemo garancije i račune na stranim jezicima.

O nama

Istarske Toplice smještene su u Republici Hrvatskoj, u sjeverozapadnom dijelu poluotoka Istre. Udaljene su 35 km od Poreča, 10 km od Buzeta, samo 40 km od granice s Italijom i 10 km od granice sa Slovenijom. Nalaze se u netaknutoj prirodi izvan gradskih naselja. Zelenilo, mir i tišina stvaraju poseban ugođaj za potpuni odmor.

Stijena Gorostas i izvor ljekovite vode Sv. Stjepan

Iznad samih Toplica uzdiže se 85 metara visoka nadaleko poznata stijena Gorostas, ispod koje se nalazi izvor ljekovite vode Sv. Stjepan. Poznat je po visoko sumpornoj optimalno radioaktivnoj i toploj vodi punoj minerala (13 vrsta) za koju je znanstveno i u praksi dokazano da pospješuje liječenje kroničnih reumatskih bolesti, dermatoloških bolesti, bolesti gornjih dišnih puteva, ginekoloških bolesti i post operativnu rehabilitaciju.

Kvaliteta i ljekovitost vode

Prirodna ljekovitost vode izdvaja Istarske Toplice od ostalih europskih termalnih izvora i svrstava ih među prva tri mjesta u Europi po kvaliteti i ljekovitosti vode. Izvor se koristio još u antičko doba. U njegovoj blizini pronađeni su natpisi u kamenu, stari rimski novac i nakit.

Povijest

Prvi pisani dokumenti potječu iz 1650. godine, kada biskup Tomassini opisuje: “U motovunskim šumama izvire topla voda sa sumporom, čiji se potok ulijeva u rijeku Mirnu. Seljaci se peru u toj vodi i time liječe reumatizam i razne bolesti kože.”

Prva analiza vode napravljena je već 1858. godine, a rezultati ispitivanja jednaki su današnjima. U to su vrijeme Toplice bile poznate pod imenom «Terme Santo Stefano» te su u stručnim i znanstvenim krugovima preporučane kao jedna od boljih voda u Austro-Ugarskoj Monarhiji.

Nakon drugog svjetskog rata, Istarske Toplice rade kao odjel za fizikalnu terapiju i medicinsku rehabilitaciju Medicinskog centra u Puli, a 1970. ulaze u sastav turističkog poduzeća Rivijera iz Poreča. Gradi se suvremeni objekt od 200 ležajeva, povećava terapijska ponuda te pojačano dolaze novi gosti iz Švicarske i Italije.

Danas

Danas su Istarske Toplice u privatnom vlasništvu. S mnoštvo gostiju iz cijele Europe koji dolaze na terapije i odmor, želeći maksimalno iskoristiti blagodati ljekovite vode.

 

Dodatni sadržaji i aktivnosti

Izleti

U sklopu Istarskih toplica organiziraju se izleti u okolicu uz degustacije istarskih vina, rakija te proizvoda od tartufa.

Sport

Sportsko rekreacijska ponuda također je raznovrsna: mini golf, stolni tenis, rukomet, veliki i mali nogomet, boćanje, vožnje biciklom ili šetnje netaknutom prirodom.

Zabava

Zabava uz živu muziku i vesele večeri često su upotpunjene igrama uz vođenje animatora.

Kapela Majke Božje od zdravlja

U sklopu Istarskih toplica nalazi se Kapela Majke Božje od Zdravlja. Ovdje gosti - vjernici mogu naći i svoje duhovno ispunjenje, dok svećenici na oporavaku imaju mogućnost održavanja svetih misa.

Mogućnosti održavanja seminara

Istarske toplice raspolažu uvjetima za održavanje seminara i drugih grupnih susreta u tri različite dvorane – za grupe od 50, 100 i 150 osoba. Grupe mogu istodobno koristiti sve prostore kao i ostalu ponudu lječilišta.

Okolica

Osim ljekovite vode, posebnu pogodnost pruža blaga klima i netaknuta priroda ovoga kraja. Brojne su označene staze za šetnje i planinarenje, putevi su pogodni i za duge vožnje biciklom. Na vrhu stijene-gorostasa nalazi se ruševina stare crkvice Sv. Stjepana od koje se pruža prekrasan pogled na krajolik – dolinu Mirne te poznatu Motovunsku šumu čijim je drvom građena i Venecija. Nekoliko kilometara dalje nalaze se dva jedinstvena srednjovjekovna gradića Motovun i Grožnjan, te najmanji grad na svijetu – Hum. Najbliži gradići na moru su Umag i Poreč, poznata hrvatska ljetovališta.

Gastronomija

Područje oko Istarskih toplica posebno je poznato po bijelim tartufima. Najveći tartuf na svijetu pronađen je upravo u ovom kraju i upisan u Guinessovu knjigu rekorda! Brojne konobe i agroturizmi pružaju ugodnu atmosferu uz kamin i domaću istarsku hranu. Od istarskih vina najpoznatiji su malvazija i teran.

 

Galerija slika